28th 08 - 2014 | no comment »

KORBAN & AQIQAH DI KEMBOJA

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, ramai kawan-kawan tanya kenapa perlu Korban & Aqiqah di Kemboja kenapa tidak di Malaysia??? 

Jawapannya :
umat Islam di Kemboja lebih memerlukan berbanding kita. Biasa berlaku di Malaysia selepas musim haji, peti sejuk penuh dengan daging qurban sehingga disimpan berbulan-bulan. Di Kemboja mendapat sebahagian daging qurban seperti mendapat emas yang sangat berharga nilainya. Mereka yang miskin hanya makan daging setahun sekali itu pun kalau dapat bahagian daripada korban dilakukan di kampung mereka.
rumah atas air di kemboja
masyarakat rumah rakit di kemboja
Lihat sahaja gambar-gambar pengalaman kami memziarahi Kampung Chananng, sebuah perkampungan di atas air di Tasik Tonle Sap.
Mereka perlu menaiki sampan lebih kurang 30 minit untuk sampai di perkampungan ini untuk menyerahkan sumbangan beras hadiah daripada berbagai persatuan dan individu. Melihat pakaian yang dipakai masyarakat di sini terasa sedih entah berapa tahun tidak bertukar. Kebanyakan pakaian ini adalah sumbangan dermawan dari Asia Tenggara.

Kepada yang berminat boleh hubungi kami tetapi pastikan memberi pakain yang berkualiti bukan yang sisa-sisa koyak rabak.

wanita kemboja di rumah rakit
Ibadat korban sangat dituntut dalam Islam. Dengan pengalaman beberapa tahun dalam mengurus ibadat korban & aqiqah kini MyKHALIFAH Shoppmengajak umat Islam utk melaksanakan ibadah tersebut pada tahun ini. Dengan hanya RM350 anda bukan sahaja dapat membantu umat Islam Kemboja tetapi lebih penting dapat membantu diri sendiri di alam akhirat kelak. 

Jangan bertangguh untuk korbankan duit anda, korek akaun bank biar kosong di mata kasar tetapi kaya raya di sisi ALLAH. Terbukti!!!, Umat Islam yang sentiasa ambil bahagian dalam qurban tidaklah miskin malah bertambah melimpah ruah rezeki mereka. Buangkan perasaan tidak ada duit maka tak nak buat ibadah korban kerana sebenarnya ibadah korban adalah pembuka pintu kepada rezeki yang tidak disangka-sangka.

Tahun ini MyKHALIFAH Shoppe juga menyediakan perkhidmatan baru iaitu Korban & Aqiqah di MEKAH.
Perlaksanaan ibadah korban, aqiqah & nazar 2016:

Korban & Aqiqah Lembu di Kemboja

  • 1 bahagian lembu RM350
  • 1 ekor lembu RM2450
  • 1 ekor kambing RM650.

Korban, aqiqah, dam & nazar di MEKAH. 
(Diurus oleh penanggungjawab di Mekah):

  • 1 ekor kambing RM500.
Untuk pesanan korban di Kemboja untuk tahun 2015, sila isis borang dibawah. Tarikh akhir membuat pesanan adalah pada 31/8/2016
SURAT PERLANTIKAN KHAS
(Klik Untuk Lebih Jelas)
   


PERTANYAAN & TEMPAHAN

Pejabat Urusan :

MyKHALIFAH Shoppe

No.39 Jalan BM7/19
Sekesyen 7
Bandar Bukit Mahkota
43000 Kajang
(Besebelahan Nilai 3)


Cawangan :
6A  Jalan 6C/7
Seksyen 16
43650 Bandar Baru Bangi

Hubungi :
019-229 0346
011-3806 3866

WAKTU SOLAT

THE BEST LINKS (LINK-LINK TERBAIK)

Berkat Aqiqah Bayi
 Sangat Menarik
 Pakej Umrah, Pelancongan & Haji
 Tahan 28 Bulan, Sape Ade?
 Cepat Ambil Tiket Percuma!!!
 RM60 je!!!
 Keluarga KU

PELAWAT